27 Ocak 2013 Pazar

İlk Zihinsel Engelli Çocuklar Yurdu Açılıyor!


İlk Zihinsel Engelli Çocuklar Yurdu Açılıyor!



Milli Eğitim Bakanlığı 14 dönümlük arazisini verdi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da Türkiye’nin ilk engelli çocuklar yurdu için kolları sıvadı.
Engelli çocukların ailelerinin en büyük endişesi öldükten sonra yavrularının sahipsiz kalacak olması. Her engelli çocuk sahibi ailenin yaşadığı bu korku ve endişe için Türkiye'de iki bakanlık ilk defa gerçekleştirilecek bir proje için ortak adım attı.

İzmir'de açılacak Türkiye'nin ilk engelli çocuklar yurdu için Milli Eğitim Bakanlığı 14 dönümlük arazisini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devretti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 8 milyon liraya mal olacak olan engelli çocuklar yurdunun otel konseptinde hizmet verecek 2 katlı ve 200 yatak kapasiteli olması planlanıyor.Sosyal aktivite salonlarına da yer verilecek olan yurtta, zihinsel engelli çocuklar barındırılacak.

Türkiye'nin ilk engelli çocuklar yurdu olacak olan söz konusu proje pilot olarak İzmir'de hayata geçirilecek. Yurdun tamamlanıp hizmete açılmasıylaTürkiye'nin dört bir yanından ihtiyaç sahibi zihinsel engelli çocuklar faydalanabilecek. Bir arada yaşama duygusunun kazanılması açısından eğitici bir görev üstlenecek olan yurtta kalacak olan zihinsel engelli çocuklar okul hayatlarına da devam edecek, okul atölyelerinde üretim yapacak ve hatta para kazanabilecekler.

İzmir'de yapımı gerçekleşecek olan engelli yurdunda kalacak çocukların ailelerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek ve çocukların tüm masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder