21 Ağustos 2014 Perşembe

Zihinsel engelliler için Angry Birds!






 
Zihinsel engelliler için Angry Birds!

Angry Birds oyunu ile zihinsel engelliler için yeni bir rehabilitasyon deneyimi.

ABD Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirilen bir robot, zihinsel engelliler için yeni bir öğrenme deneyiminin kapılarını aralıyor. Rehabilitasyon aracı olarak hizmet vermesi planlanan robot, zihinsel engelli çocuklara yardım etmek için kurgulandı.
Robotun çalışma şekli ise bir mobil platform oyununa dayanıyor. Akıllı telefon ve tabletler üzerinden oynanan Angry Birds adlı popüler oyunla birlikte işlev gören robot şu prensiple zihinsel engellilere yardım ediyor.
Tablet üzerinden Angry Birds oyunu ile karşılaşan zihinsel engelli kişiye oyunu nasıl oynayabileceği gösteriliyor. Oyunu oynamaya çalışan zihinsel engelli kişi eğer başarılı olursa robot seviniyor, gözlerinden ışık yanıyor ve mutlu bir şekilde dans etmeye başlıyor; eğer başarılı olamazsa üzgün bir şekilde başını sallıyor. Bunu gören zihinsel engelli kimse ise bir süre sonra oyunu öğrenmeye başlıyor. El-göz koordinasyonunda gelişme sağlanıyor.
Robotla daha fazla el-göz teması kuruldu
Robotla el-göz teması sağlanmasının da bir araştırmayla başarısı ortaya konululduğu açıklandı. Buna göre otistik bir kimse ilgili robotla, bir insane göre yüzde 40 daha fazla temas kurdu.
Ebeveynler için önem taşıyor
Bu proje ile hem zihinsel engelli kimselerin teknoloji sayesinde bir aktiviteyi öğrenme ve başarılı olma kabiliyeti kazanması hem de ebeveynleri için zihinsel engelli yakınlarıyla ilgilenen, onu eğlendiren bir robot söz konusu oluyor.
Çok yakında: Candy Crush Saga
Zihinsel engelli kişilerin gelişimine pozitif katkı sağlayacak olan projenin sonraki adımlarında robotun, Candy Crush Saga ve ZyroSky adlı oyunlarla entegre şekilde çalışması amaçlanıyor. Robotun geliştirilmesinin ardından klinik düzeyde olduğu gibi evlerde de kullanılabilmesi amaçlanıyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder