1 Nisan 2016 Cuma

2 Nisan'da Işıklar Otizm Farkındalığı İçin Yanacak



"2 Nisan Otizm Farkındalık Günü"nde kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan "Mavi Işık Yak Kampanyası" ile Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi başta olmak üzere ülke çapında birçok yapı ve bina mavi ışıkla aydınlatılacak.



Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk 3 yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. Günümüzde doğan her 68 çocuktan birisine otizm tanısı konuyor.

Otizmin görülme sıklığından hareketle Türkiye için yapılan nüfus projeksiyonuna göre ülkede yalnızca 0-18 yaş grubu arasında halen yaklaşık 352 bin otizmli çocuk ve genç eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için bekliyor. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde 50'sinin topluma kazandırılabilmeleri mümkün görülüyor.

Birleşmiş Milletler otizmin bu hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için 2 Nisan tarihini Otizm Farkındalık Günü olarak deklare etti. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören "Mavi Işık Yak Kampanyası" ile binalar mavi ışıkla aydınlatılacak. İnsanlar mavigiyecek ve sosyal medya hesapları üzerinden #otizmemaviışıkyak etiketi ile mesajlar vererek otizmin farkında, onların yanında olduklarını ifade edecekler.

Işıklar otizm için yanacak

Otizm farkındalığına destek vermek için 2 Nisan akşamı Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi başta olmak üzere Akmerkez, Akasya AVM, Four Seasons, Double Tree by Hilton, İzmir Ekonomi Üniversitesiİzmir Saat Kulesi, Konya Kelebekler Müzesi, Mark Antalya AVM, Maxx Royal KemerOdea Bank Etiler Şubesi, Sabancı Center, Sapphire, Taksim Demirören AVM, TekfenZorlu Center gibi birçok yapı ve bina mavi ışıkla aydınlanacak.


Mavi ışık yakacak binaların yanı sıra AGİD, Garanti Bankasıİstanbul Akvaryum, Gitti Gidiyor, Koç Üniversitesi, Sevinç Koleji, GFK Türkiye, Özel Enka Okulları, Çiçek Sepeti, Yıldız Sınav Koleji, Youth Medya, StarbucksSiirt Batman Doğalgaz AŞ, Okan Üniversitesi,Gelişim Üniversitesi'nin aralarında bulunduğu birçok şirket ve kurum 'Otizme Mavi Işık Yak Kampanyası'na çalışanlarıyla ve gönüllüleriyle beraber katılacaklar, sosyal medya hesaplarından destek verecekler.


2 Nisan günü sporseverler de otizme mavi ışık yakacak. Otizm farkındalığı için gerçekleşecek herkese açık koşular; saat 8.30'da Belgrad Ormanı'nda ve 9.00'da Maçka Parkı'nda başlayacak.


Açıklamada görüşlerine yer verile Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, şunları kaydetti: 

"Günümüzde her 68 çocuktan 1'i otizm riskiyle doğmasına, 20 dakikada 1 çocuğun otizm tanısı alıyor olmasına rağmen GFK Türkiye ile yaptığımız "Türkiye'deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi" araştırmasında Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinin otizmi duymadığını gördük. 'Otizme Mavi Işık Yak' hem bireysel hem de kurumsal olarak destek verilebilecek ve otizm farkındalığı için herkesi harekete geçirecek bir kampanya. Otizmli çocuklarımıza ve gençlerimize ışık olmak için herkesi 2 Nisan günü mavi giyinmeye, #otizmemaviışıkyak etiketi ile sosyal medya paylaşımları yapmaya, binaların mavi ışıkla aydınlanmasını sağlamaya ve otizm farkındalığına destek vermeye davet ediyorum."

http://www.haberler.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder