7 Kasım 2016 Pazartesi

Öğrenme kapasitesini arttırıyor

tarçın ile ilgili görsel sonucu

Yapılan araştırmalarda, tarçının hafızayı kuvvetlendirdiği ve öğrenme kapasitesini artırdığı ortaya çıktı.


Amerikalı bilim adamları, tarçının hafızayı kuvvetlendirdiğini ve öğrenme kapasitesi artırdığını ortaya çıkardı. 
Chicago kentindeki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları,  laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde düzenli olarak  tarçın verilen farelerin öğrenme kapasitesinin arttığını gözlemledi.
Araştırmayı yöneten Dr. Kalipada Pahan, CREB adlı proteinin hafıza ve  öğrenmede büyük rol oynadığına ve öğrenme güçlüğü yaşayanlarda söz konusu proteinin düşük düzeyde bulunduğuna dikkati çekti.
Metabolizmanın tarçındaki sodyum benzoatı işlediğine ve sodyum  benzoatın da CREB proteini seviyesinin yükselmesine neden olduğunu vurgulayan  Pahan, çalışmanın öğrenme kapasitesini artırmada en kolay ve güvenilir  metotlardan birini ortaya çıkardığını söyledi.
Pahan, “Tarçının, öğrenme kapasitesi düşük öğrenciler üzerinde de benzer sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.”  dedi.
Araştırma, "Journal of Neuroimmune Pharmacology" dergisinde yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder