15 Ocak 2013 Salı

ROBERTS SENDROMU


ROBERTS SENDROMU
Roberts sendromu doğum öncesi ve sonrasında büyüme gecikmeler ile karakterize nadir bir genetik bozukluk (pre-ve postnatal büyüme geriliği) 'dir. Kafatası ve yüz (kraniyofasiyal) bölgenin farklı anormallikleri sonucu
Mental retardasyon oluşur .Bazı durumlarda;Normal zeka da rapor edilmiştir Roberts sendromu, kol ve bacaklarda eksik uzuv anormallikleri gelişmiş olabilir .


Roberts sendromu, ya da bazen pseudothalidomide sendromu denilen ağır prenatal geriliği veya bozulma hafif ile karakterize oldukça nadir görülen bir genetik bozukluktur hücre bölünmesi kafatası, yüz, kollar ve bacaklarda kemik malformasyon görülür.
Sendromu hem otozomal erkek ve kadın, ve hem de gen kopyalarının eşit sayıda vardır ki, çekinik çocuğun hem anne-babadan hasarlı genin kalıtımsal olması gerekir yani; Mutasyon yavaş veya düzensiz gerçekleşmesi hücre bölünmesi olur, ve anormal genetik içeriği ile hücreleri ölür. Roberts sendromu hem erkekleri hem kadınları etkileyebilir. Ölüm oranı çok etkilenen bireylerde yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder