25 Aralık 2012 Salı

Gıda Katkı Maddelerinin Hiperaktif Çocuklara Etkisi

Gıda Katkı Maddelerinin Hiperaktif Çocuklara Etkisi

İngiltere'de Southampton Üniversitesi`nde yapılan yeni bir araştırmada, gıda katkı maddelerinin hiperaktivite ile bağlantısı olabileceği ortaya kondu. İngiltere Gıda Standartları Ajansı, hiperaktif çocukların durumunda daha az katkı maddesi kullanımı yoluyla bir iyileşme sağlanabileceğini söylüyor.

Gıda Standartları Ajansı'nın bilim kurulunun başkanı Dr. Andrew Wadge şu açıklamayı yaptı: "Tüketicilere yönelik tavsiyemizi gözden geçirdik. Çalışmamızın sonucuna göre, eğer bir çocuk hiperaktivite ya da "dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu" (ADHD) belirtileri gösteriyorsa, boyasız gıdalar yemesinin bazı faydaları olabileceğini tespit etmiş bulunuyoruz."Kaynakwh webhatti.com:

Bu katkı madeleri şunlardır: renk maddelerinden E 102 (Tartrazin), E 104 (Kinolin sarısı), E 110 (gübatımı sarısı), E 122 ( Karmoizin), E 124 (Koşineal Red A), E 129 ( allura kırmızısı) ve koruyucu madde olan E 211 (sodyum benzoat). Bu katkı maddelerini tüketen çocuklarda hiperaktivite, dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu ve öğrenme zorluğu gibi davranış bozukluklarının daha fazla görüldüğü saptandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder