25 Aralık 2012 Salı

ON İKİ YAŞINDA Kİ ÇOCUĞUNUZDA "DİKKAT EKSİKLİĞİ" VARSA...

ON İKİ YAŞINDA Kİ ÇOCUĞUNUZDA "DİKKAT EKSİKLİĞİ" VARSA...


Eğer oğlunuz yedi yaşındayken koşarak size gelip "Anne,anne kulağıma patlamamış mısır kaçtı, orada patlamış mısır olur mu?" diye sorarsa paniğe kapılmayın; hastanede, çocuğunuzla yeterince ilgilenmediğiniz fikrine nereden kapıldığı belli olmayan bir doktor onu patlamadan çıkaracaktır.

Çocuğunuz okul henüz bir ay önce başladığı halde sekiz tane kurşun kalem, üç silgi, bir pantolon, iki değişik ayakkabının teki, bir kazak ve bütün harçlığını kaybettiyse paniğe kapılmayın; bunların hepsi dükkanlardan alınabilir, önemli olan kendini kaybetmeden eve varabilmesidir.

Evin köpeği deli gibi koltuğun yastıklarını kazıyorsa köpeğinizin çıldırdığını düşünerek paniğe kapılmayın; yastıkları kaldırırsanız orada iki gün önce oğlunuza eğer yemezse sokağa gitmeyeceğini ilan ettiğiniz kahvaltıyı bulacaksınız.

On beş günlük yarı yıl tatilinin son gecesi saat 10:00 da eğer çocuğunuz, iki sayfalık bir hikaye yazması gerektiğini hatırlarsa paniğe kapılmayın. Onu, ertesi sabah okula vaktinde yetişebilmesi için yatağına yollayın, iki sene önce yazmış olduğu bir yazıyı bulup iki sene sonra nasıl yazacağını düşünerek baştan yazın. Böylece paniğe kapılmadığınız gibi yaratıcılığınızı da canlı tutabilirsiniz.

Okul yönetimi çocuğunuzun sürekli konuşarak sınıf huzurunu bozduğunu söylerse paniğe kapılmayın. Onlara, canları her çektiğinde çocuğunuzu size şikayet edebileceklerini söyleyin ama bu arada en az iki hocanın ev telefonunu temin etmeyi unutmayın. Cumartesi ve Pazar hocaları, çocuğunuzun ev huzurunu bozduğunu söylemek için mutlaka arayın.

Çocuğunuza dişini neden fırçalaması gerektiğini anlatırken, aniden "Anne, dedem neden haberleri seviyor?" diye sorarsa şaşırmayın çünkü siz onunla konuşurken onun hızla çalışan küçük (!) beyni dedesinin evindeki diş macununu tüpünün de aynı olduğunu, dedenin evine yazın gittiğinde aynı diş macunu tüpünü gördüğünü, aynı tüpü gördüğü geçen yaz gittiği dedesinin evinde haber programları ilgiyle izlendiği için çizgi film kanalını değiştirmek zorunda kaldığını hatırlamıştır. Sakın paniğe kapılmayın; neden dişini fırçalaması gerektiğini gelen üç yılda her akşam iki kere söylerseniz ilgisini çekebilirsiniz.

Çocuğunuz eğer okuldayken, dikkatini toplayıp hatırlamasına yardımcı olacak ilacını içmeyi unutuyorsa da sakın paniğe kapılmayın. İlacını, ilacını içmeyi hatırlamak için içmeyi hatırlaması gerektiğini hatırlamayı her şeye karşın en iyi kendisi hatırlayacaktır. Sakın ona hatırlatmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder